Misafirleriniz bu tuzlu kurabiyeye bayılacak! Hem pratik hem de kıyır kıyır lezzetiyle, bu tarif çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak.

Tuzlu kurabiye yapmanın en kolay yolu burada! Adım adım rehberimizle, haftalarca tazeliğini koruyan bu lezzetli kurabiyeyi hızlıca yapabilirsiniz.

Evinizde çay saatlerini şenlendirecek tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Kolay adımlarla ve mükemmel sonuçlarla, tuzlu kurabiyeyi hemen denemelisiniz.

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Şimdi çay saatleriniz için yeni bir yıldızınız var: Tuzlu kavanoz kurabiyesi! Bu kolay ve pratik tarif ile hazırlayacağınız kurabiyeler, hem lezzetli hem de uzun süre taze kalarak, her zaman elinizin altında olacak. Deneyin ve çay saatlerinizi bu eşsiz lezzetle taçlandırın. Tuzlu kavanoz kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Afiyet olsun!