Evde kolayca yapabileceğiniz çatlak kurabiye tarifi, hem çocuklarınızın hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Yumuşacık dokusu ve leziz tadıyla bu kurabiyeler, sofralarınıza tatlı bir dokunuş katacak. İşte adım adım çatlak kurabiye yapmanın yolları!

Mis gibi mısır nişastası ve tereyağının buluştuğu çatlak kurabiye tarifi, ağızda dağılan yapısıyla bilinir. Bu basit adımlarla, evinizde hızlıca bu lezzeti yaratabilirsiniz. Tatlı sohbetlerinizin yeni eşlikçisi olmaya aday bu kurabiyeleri denemeye ne dersiniz?

Çatlak kurabiye, tadıyla olduğu kadar görseliyle de dikkat çeken bir lezzet. Bu tarif, mısır nişastasının verdiği yumuşak dokuyu pudra şekerinin tatlılığı ile birleştiriyor. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu kurabiyeler, herkesin beğenisini toplayacak.

Malzemeler

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

mısır nişastası, 400 gram 3.5 su bardağı
pudra şekeri 1 su bardağı
vanilin 1 tatlı kaşığı
kabartma tozu 1 tatlı kaşığı
margarin 200 gram 
yumurta 2 adet
yumurta sarısı 1 adet

Nişastalı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisinde pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu, margarin, yumurta ve yumurta sarısını mikserin yoğurma apartı ile yoğurun.
Nişastayı azar azar ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Fırını 180 dereceye ısıtın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 20' fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

Bu çatlak kurabiye tarifi ile, hem lezzetli hem de görsel olarak çekici tatlılar hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan yapısı ile bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Çocuklar ve yetişkinler tarafından sevilecek bu kurabiyeleri yapmak, düşündüğünüzden daha kolay. Şimdi mutfakta yerinizi alın, bu harika tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Her ısırıkta, yaptığınız işin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!