Tırtıl kurabiye, az malzeme ile çok lezzet vadeden, herkesin kolayca yapabileceği bir kurabiye tarifidir. Uzun süre tazeliğini korumasıyla bilinen bu kurabiyeler, tadına doyamayacağınız anlar sunuyor.

Lezzetli bir kurabiye yapmanın en pratik yollarından biri olan tırtıl kurabiye tarifi, hem kolay hem de kıtır kıtır bir deneyim vaat ediyor. Tek ölçüyle onlarca kurabiye yapmaya hazır olun!

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

Tırtıl kurabiye tarifi, az malzeme ve pratik adımlarla mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Uzun süre saklanabilme özelliğiyle, dilediğiniz zaman taze taze tüketebileceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinizin olmazsa olmazı haline gelecek. Tırtıl kurabiye, lezzeti, pratikliği ve ekonomik oluşuyla mutfaklarınızda yeni bir soluk getirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!