Misafirlerinizi şaşırtacak ve her ısırıkta memnuniyetle karşılanacak bir tarif arıyorsanız, pastane usulü un kurabiyesi tam size göre! Margarinin yumuşak dokunuşu ve pudra şekerinin tatlı sırrıyla, bu kurabiyeler her damağa hitap ediyor.

Pastane lezzetini evinize taşıyın! Ağızda dağılan un kurabiyesi, hem yapımı pratik hem de lezzetiyle dillere destan. İster başlangıç olarak, ister atıştırmalık olarak, bu kurabiyeler her zaman gözde olacak.

Pudra şekeri ve nişasta ile zenginleştirilmiş, yumuşacık un kurabiyesi tarifiyle tanışın. Bu tarif, herkesin evde kolayca yapabileceği ve her çay saatinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir seçenek sunuyor.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.