İngiliz Keki tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak! Bu keki bir kez deneyin, aroması ve lezzetiyle bağımlısı olacaksınız.

Kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz İngiliz Keki, portakal ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumuyla çay saatlerinize renk katacak.

Hafif ve nefis bu İngiliz Keki, çay saatlerinizde yeni bir favori olmaya aday. Adım adım tarifi takip ederek, kısa sürede bu enfes lezzeti sofralarınıza getirin.

İngiliz Keki Tarifi

Malzemeler

Keki İçin;

·        2 adet yumurta

·        Yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)

·        1 çay bardağı süt

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1,5 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

·        1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Islatmak İçin;

·        1 su bardağı süt

·        2 yemek kaşığı şeker (silme)

·        1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin;

·        Hindistan cevizi

İngiliz Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

1.    Yumurta ve şeker beyazlaşıp köpük köpük olana kadar güzelce çırpıldıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.

2.     Son olarak portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.

3.     23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülerek spatula ile düzeltilir.

4.     160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika pişirilir.

5.     Sürenin sonunda kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

6.     Sosu için uygun bir kap içerisine süt, kakao ve şeker alınır, kakao ve şeker eriyene kadar çırpılır.

7.     Kek pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alınır ve uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesilir.

8.     Daha sonra kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesilir. 2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler oluşuyor, bu şekilde 35 adet kare kekler elde edilir.

9.     Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak, hindistan cevizine bulanır.