Bursa'nın eşsiz tatlılarından süt helvası, kolay yapılışı ve lezzetiyle mutfaklarınızda yer almayı bekliyor. Yumuşak dokusu ve hoş tadıyla ağzınızda eriyen bu tatlıyı siz de evinizde deneyebilirsiniz. Aşure günlerinde de alternatif bir tat olarak sunabileceğiniz süt helvasının yapım aşamalarına ve püf noktalarına göz atalım.

Süt Helvası Malzemeleri

Helva için:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 litre süt
5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 paket vanilya
1 tane yumurta sarısı

Süt helvasının üzeri için:

3-4 yemek kaşığı fındık içi

Süt Helvası Nasıl Yapılır?

Sütümüzün yarısını uygun bir tencereye alalım. Ardından şekeri ilave edelim ve şeker eriyene kadar güzelce ocağın üzerinde karıştıralım.
Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok. Önemli olan şekerin sütün içinde iyice erimesidir.
Elimizde kalan sütü de tencereye ilave edelim. Daha sonra 1 tane yumurtayı içerisine kıralım. Güzelce çırptıktan sonra soğumaya bırakalım.
Bir tava alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim.
Tereyağını iyice eritelim ve ardından unu ekleyelim.
Unumuz hafif pembeleşinceye kadar iyice kavuralım. Burada unun kokusunun çıkması önemli bir noktadır.
Pembeleşmeye başlayan unumuzun içerisine yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
Yavaş yavaş karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
Helvamız kıvam almaya başladıktan sonra içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim.
Çok fazla pişirmeden ocağın altını kapatalım.
Küçük boy bir borcama süt helvamızı dökelim. Dilerseniz tek kişilik toprak kaplara da dökebilirsiniz.
Fırınımızın sadece üst pişirme özelliğini kullanalım ve 200 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.