Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Şipşak tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi ve atıştırmalıklarınızı lezzetlendirin. Hem hızlı hem de nefis bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak. İşte detaylar...

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Lezzeti ve pratikliği bir arada sunan şipşak tuzlu kurabiye tarifi ile kısa sürede enfes kurabiyeler yapabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtın ve çay saatlerinize lezzet katın. İşte adım adım yapımı...

Çayın yanında nefis bir atıştırmalık arıyorsanız, şipşak tuzlu kurabiye tarifi tam size göre. Bu kolay ve hızlı tarif ile kısa sürede lezzetli kurabiyeler hazırlayabilir, misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. İşte detaylar ve püf noktaları...

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.