Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes tuzlu kurabiye tarifi ile mutfakta lezzet şöleni yaşayacaksınız. Bu tarif sayesinde, bayatlamayan ve uzun süre muhafaza edilebilen tuzlu kurabiyelerin sırrını keşfedeceksiniz. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu kurabiyeleri büyük boy fırın tepsisinde kolayca hazırlayabilirsiniz.

TUZLU KURABİYE MALZEMELERİ

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
3 su bardağı un

TUZLU KURABİYE YAPIMI

Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
Şekil verdiğiniz hamurların üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
170 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

TUZLU KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Tuzlu kurabiye için kullanacağınız unu mutlaka eleyin.

Hamur yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Tuzlu kurabiye hamurunu açıp kalıp yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Tuzlu kurabiye tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle mutfaklarda sıkça tercih edilen bir atıştırmalık. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizin yanı sıra, herhangi bir zamanda lezzetli bir atıştırmalık olarak keyfini çıkarabileceğiniz bir seçenek sunuyor.