vde kolayca hazırlayabileceğiniz, portakal aromalı, yumuşak kek tarifimizi adım adım keşfedin ve mükemmel sonuçları deneyimleyin.

Sanırım bir bardak çayın yanında kimse bir dilim keke hayır diyemez. Helede bu kek portakal suyuyla aromalandırılmış lezzete ve nefis portakal tadı ve kokusuna sahip

İşte dost toplantılarınızda konuklarınıza gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz, işyerine götürüp arkadaşlarınıla paylaşacağınız yumuşak lezzetli kek tarifi. Yumuşak aynı zamanda portakal aromalı kek tarifi:

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Portakallı Kekin Malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 Portakal suyu ve rendeden geçirilmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Portakallı Kekin Yapılışı

Kekimizi karıştıracağımız kabımız alalım içine yumurtaları kırıp toz şekerimizi ilave edelim. Şeker ve yumurtamızı iyice el mikseri ile çırparak köpük haline getirelim.
Ardından sıvıyağı, sodayı, portakal suyunu ve kabuğunu (rendeden geçirdiğimiz) ilave edip çırpmaya devam edelim.
Ardından kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip çırpıcı ile iyice karıştıralım.
Yaptığımız kek hamurunu kek kalıbımıza dökelim.
Kekimizi pişireceğimiz kabımızı mutlaka sıvı yağla yağlayalım. Aksi durumda kalıba yapışır.
Kekimizi için kek kalıbını kullanabileceğimiz gibi tepsi veya borcam da kullanabiliriz.
Kekimizi yağlanmış kalıbımıza döktükten sonra önceden 170 derece ısıttığımız fırınımıza atalım.
Kekimizi 50 dakika pişirdikten sonra kızarıklığını ve pişme durumunu test edelim.
Test işlemi için bir kürdan kekinize batırıp çekiniz eğer kürdanınız temiz çıkarsa kekiniz yeterli oranda pişmiş demektir.
10-15 dakika bekletip tamamen soğuduktan sonra çayın yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…