Fındıklı kurabiye, çay saatlerinizde ve tatlı krizlerinizde mükemmel bir seçenek. Kıyır kıyır yapısı ve lezzetli fındık aromasıyla, bu tarif hem pratik hem de çok lezzetli. İşte fındıklı kurabiye yapmanın en kolay yolu ve tarifin detayları.

Tatlı krizlerinize hızlıca çözüm bulmak istiyorsanız, fındıklı kurabiye tarifimiz tam size göre! Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Fındıklı kurabiye, az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi. Hem yapımı çok kolay hem de son derece lezzetli olan bu kurabiyeler, çay saatlerinize farklı bir tat katacak. İşte fındıklı kurabiye tarifinin tüm detayları.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

İşte karşınızda nefis fındıklı kurabiye tarifi! Lezzetli ve pratik bu tarifle çay saatlerinizde ve tatlı krizlerinizde farklı bir tat deneyimi yaşayabilirsiniz. Üzerine fındık parçaları ekleyerek, fındıklı kurabiyenin tadını daha da artırabilirsiniz. Afiyet olsun!