Evinizde kıyır kıyır tuzlu kurabiye yapmaya hazır mısınız? Bu basit tarifle, çay saatlerinizi renklendirecek lezzetler yaratabilirsiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi lezzetlerden biri olan tuzlu kurabiye, hem pratik hem de her damak zevkine hitap ediyor.

Çıtır çıtır ve lezzetli tuzlu kurabiyelerle beş çaylarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte adım adım tuzlu kurabiye yapımı!

MALZEMELER

125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

TARİF

Yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu da azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hazırladığınız hamura istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.

Bu kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile beş çaylarınızı ve misafir sofralarınızı zenginleştirin. Hem pratik hem de ağızda dağılan bu eşsiz lezzet, her yaştan insan tarafından sevilecek. Unutmayın, iyi bir kurabiyenin sırrı, içindeki sevgi ve doğru tarifte gizli. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!