Kısır, Türk mutfağının en sevilen ve en pratik yemeklerinden biridir. Bulgur, taze yeşillikler ve aromatik soslarla hazırlanan bu tarif, çay saatlerinize renk katacak.

Lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız, kısır tam size göre. Bu tarifle, kısırı evde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kısır, tuzlu ihtiyacını gidermenin en lezzetli yollarından biri. Siz de evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kısır tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın.

KISIR MALZEMELERİ

2 su bardağı ince bulgur

½ demet maydanoz

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

1,5 su bardağı sıcak su

½ demet taze nane

2 yemek kaşığı domates salçası

6 dal taze soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

½ Çay bardağı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı pul biber

2 adet limon

KISIR TARİFİ

2 su bardağı ince bulguru geniş kaba alın. Sonrasında 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin ve bulgurların şişmesini bekleyin.
Bulgurlar şişince tane tane olması için karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı zeytinyapı ve 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edin. Malzemelerin, bulgurun her yerine dağılması için iyice karıştırın.
Nar ekşisi, tuzu, pul biberi ve 2 limon duyunu ilave edin. Ardından 6 dal taze soğanı, maydanozu, taze naneyi ilave edin.

Kısır, besleyici malzemeleri ve lezzetli sosu ile herkesin sevdiği bir atıştırmalık. Bu tarifle, kısır yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı. Hem çay saatlerinizi şenlendirecek hem de sağlıklı bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!