Sımsıkı ve nefis kakaolu anne keki ile mutfakta şenlik var! Çatlamamasıyla bilinen bu eşsiz tarif, tüm aileyi buluşturacak. İster çay saatlerinizde, ister özel günlerinizde... Kakaolu anne keki tarifi haberimizde.

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı:

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1. Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Şeker ve yumurtaları mikser yardımıyla iyice çırpın, yumurtalar beyazlayıp cremalaşana kadar çırpmaya devam edin.
2. Sütü ve sıvı yağı ekleyin, karışımı çırpmaya devam edin.
3. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, vanilini ve kabartma tozunu karıştırın. Hazırladığınız unlu karışımı kademeli olarak yumurtalı karışıma ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.
4. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Hamuru düzgün bir şekilde yayın.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına keki yerleştirin ve 30-35 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkarmadan önce kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdanı kekin ortasına batırın, kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
6. Kek fırından çıkınca oda sıcaklığında bir süre soğumaya bırakın. Ardından kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları

- Kekin kabarması ve çatlamaması için keki koyarken kalıbı üçte bir oranında doldurabilirsiniz.
- Keki tamamen soğutmadan çıkarmaya çalışmayın, kek parçalanabilir.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek veya çikolata sosuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.