Zeytinyağlı yaprak sarma yapmanın püf noktalarını öğrenmek üzeresiniz! Bu geleneksel tarif, size adım adım lezzetli ve sağlıklı yaprak sarmalar yapma yöntemini gösterecek.

Evinizde zeytinyağlı yaprak sarma yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Bu detaylı rehber, yaprak sarma yapmanın tüm sırlarını açığa çıkaracak ve sizlere mükemmel sonuçlar sunacak.

Zeytinyağlı yaprak sarma, sağlıklı yemek arayışında olanlar için mükemmel bir tercih. Bu tarif, lezzetli bir yemeği kolayca hazırlamanın yollarını sunuyor ve geleneksel Türk lezzetlerini evinize getiriyor.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler:

500gr civarı taze asma yaprağı
4-5 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1.5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru nane
9 yemek kaşığı zeytinyağı (1.5 çay bardağı)
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet küp şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2-3 su bardağı sıcak su
1/2 limonun suyu
1/2 limon
Damak zevkinize göre tuz

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Yapılışı:

Sarmanın iç harcını hazırlamak için bir çay bardağı (6 yemek kaşığı civarı) zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanlarınızı yemeklik ince ince doğrayın. Hafif kızan yağa soğanları ve dolmalık fıstıkları alıp kısık ateşte kavurun.

2 su bardağı pirincinizi yıkayın ve soğanlı harcın üzerine ekleyin. 2-3 dakika kavurduktan sonra, tüm baharatları, tuzu, şekeri, kuş üzümünü, yarım limonun suyunu ekleyip bir süre, özdeşleşene kadar karıştırın.

Üzerine 1/2 su bardağı civarı kaynar suyunuzu ekleyin. Pilav yapar gibi kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde ocağı kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.

Soğuyan iç harcı sapları koparılmış asma yapraklarına sıkıca sarın. Tencerenizin altına yapraklardan birkaç tane koyun ve herhangi bir yanma ihtimalini ortadan kaldırın. Üzerinize sarılmış yapraklarınızı dizin. Üzerine kalan 1/2 limonu halka keserek koyun.

Ocağın altını açmadan, 1/2 çay bardağı zeytinyağını ve 2 su bardağı civarı sıcak suyu ekleyin. Üzerine porselen bir tabak koyun ve olası bir dağılmayı önleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve orta ateşte 25 dakika civarında pişirin. 

Zeytinyağlı yaprak sarmayı genel olarak soğuk olarak sofralarımızda görmeye alışık olsak ta, damak zevkinize göre ılıkta servis edebilirsiniz.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Bu zeytinyağlı yaprak sarma tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Geleneksel Türk mutfağının bu vazgeçilmez lezzeti, sağlıklı ve doğal malzemelerle sofralarınıza şıklık katacak. Yaprak sarma, hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün alternatifi olarak tüm yemek davetlerinizde beğeni toplayacak. Deneyin, bu benzersiz lezzeti herkesle paylaşın. Afiyet olsun!