Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de büyük paniğe neden oldu. Deprem sonrası, eğitime ara verilerek Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Elazığ’da okullar 17 Ekim Perşembe günü tatil edildi. İşte detaylar!

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi?

Malatya'nın Kale ilçesinde 17 Ekim 2024 sabahı meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından yetkililer tedbir amacıyla bazı illerde okulları tatil etme kararı aldı. Bu iller şu şekilde:

Taş Kağıt Makas neden bitti? Final kararı ve dizi hakkında merak edilenler Taş Kağıt Makas neden bitti? Final kararı ve dizi hakkında merak edilenler

Malatya
Şanlıurfa
Adıyaman
Batman
Elazığ

Depremin ardından, bölgedeki öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının güvenliği için bu illerde eğitim-öğretime 17 Ekim Perşembe günü ara verildi.

Depremin merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olarak belirlendi. Deprem, yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi ve çevrede paniğe neden oldu. Malatyalılar ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar sokaklara çıkarak depremden korunmaya çalıştı. Deprem, Malatya ve çevresindeki Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Elazığ gibi illerde de hissedildi.

Yetkililer, depremin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü ve yeni gelişmeler oldukça halkın bilgilendirileceğini belirtti.