Ev yapımı su böreği ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun! Süt kullanmadan, az malzemeyle hazırlanan bu tarif, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini mutfaklarınıza taşıyacak. Pratik adımlarla lezzetli bir su böreği yapmanın sırlarını keşfedin.

Su böreği, lezzeti ve hafifliği ile bilinen, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Süt kullanmadan hazırlayabileceğiniz bu kolay tarif ile su böreğini evde yapmak artık çok basit! İşte her adımda lezzet garantili su böreği tarifi...

Evinizde su böreği yaparken usta bir şef gibi hissetmek istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Az malzeme ve basit tekniklerle hazırlayabileceğiniz bu su böreği, lezzetiyle tüm ailenizi ve misafirlerinizi memnun edecek. Gelin, bu eşsiz tarife birlikte göz atalım.

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçi için
Yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz

YAPILIŞI

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Yumurtaları derin kaba kırın ve üzerine su ekleyip karıştırın. Sonrasında tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.
Bu hamurlardan toplam 12 adet orta büyüklükte bezeler çıkarın. Bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Küçük parçalara ayırdığınız peynirlerin üzerine kıyılmış maydanozları atın ve karıştırın. O sırada yağı da bir tavada eritin. Yağ ve peynir harcı bir kenarda kalsın.
Dinlenmiş olan bezeleri biraz un yardımıyla açın. O sırada su dolu bir tencerenin içerisine tuz atın ve su kaynasın.
Açtığınız bezeleri suyun içerisine serer gibi dikkatlice atın. Yufkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin, gerektiğinde üzerine az miktarda su atabilirsiniz.
Yufkalar bir miktar haşlandıktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yufkaları alın ki dağılmasın.
O sırada yağlamış olduğunuz tepsiye bu yufkaları buruşuk bir şekilde yerleştirin. 4 adet yufkayı yerleştirdikten sonra peynirli harcı tüm tepsiye yayın. Sonrasında geri kalan yufkaları da yerleştirin.
En üst kısmı da tereyağı ile yağlayın. Fırına yerleştirmeden önce böreği dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Bu pratik ve lezzetli su böreği tarifi ile, evde su böreği yapmak artık çok kolay! Adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, hem zamandan tasarruf edecek hem de misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu geleneksel lezzetle şımartacaksınız. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı