Sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde puf puf kabaran, yumuşacık mayalı poğaçalarla sofralarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarifle, evde pastane kalitesinde poğaçalar hazırlayabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte adım adım mayalı poğaça tarifi!

Evde puf puf kabaran, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak mayalı poğaçalar yapmak artık çok kolay! Bu tarifle, sabah kahvaltılarınız ve çay saatleriniz için mükemmel poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık mayalı poğaçaların sırrını keşfedin ve sevdiklerinize bu lezzeti sunun.

Misafirlerinizi ve ailenizi mutlu etmek için puf puf kabaran, yumuşacık mayalı poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Bu tarifle, pastane kalitesinde poğaçalar hazırlayabilir ve kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. İşte kolay ve lezzetli mayalı poğaça tarifi!

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 paket (20 gr) kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme çay kaşığı tuz
7 su bardağı un (aldığı kadar, 200 ml su bardağı kullanıldı)

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Çörekotu

Yapılışı

Mayanın Aktifleşmesi:

1 su bardağı ılık süt ve 1 su bardağı ılık suyu derin bir karıştırma kabına alın.
2 paket kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
Mayanın iyice aktive olabilmesi için karışımı 5 dakika hiç karıştırmadan bekletin.

Hamur Hazırlığı:

Maya tamamen eriyip aktive olduktan sonra 1 su bardağı sıvı yağ, 2 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurtayı harcın içerisine ekleyin.
7 su bardağı unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyin ve aynı zamanda karıştırmaya başlayın.
Hamuru yoğurun ve ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamurun Mayalanması:

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru mayalanması için üzerini streç film ile kapatın ve nemli bir bez örtün.
Hamuru 40-45 dakika oda sıcaklığında mayalanması için bekletin. Hamuru oda sıcaklığında bekletmek mayalanması için püf noktadır.

Poğaçaların Şekillendirilmesi:

Mayalanıp kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içiyle yuvarlak şekil verin.
Tepsinize yağlı kağıt serin veya tepsi tabanını yağlayın.
Şekil verdiğiniz hamurları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.

Üzeri İçin Hazırlık:

Tepsiye dizilen mayalı poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.
10-15 dakika tepsi mayalandırması yapmak için poğaçaları tepside bekletin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen poğaçaları tepsiden alın ve servise hazırlayın.

Puf puf kabaran, yumuşacık mayalı poğaça tarifimizle kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi renklendirin. Kolay ve lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Poğaçalarınızı sade olarak yapabileceğiniz gibi, içlerine peynir, sucuk gibi harçlar ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!