"Kısır nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arayanlar için mükemmel bir tarifle karşınızdayız. Lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak, tam ölçülü ve sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz kısır tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları haberimizde.

Lezzetiyle sofralarınıza renk katacak tam ölçülü kısır tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif sayesinde kısırınızı 10 kat daha lezzetli hale getirebilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Kısır yapmanın püf noktalarını ve adım adım yapılışını sizler için derledik.

Kısır, pratik yapımı ve enfes tadıyla Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifte, tam ölçülü kısır yapmanın püf noktalarını ve lezzeti 10 kat artıran yöntemleri bulacaksınız. İşte detaylı kısır tarifi ve malzemeleri.

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 adet domates
1/2 adet kırmızı soğan
1/4 bağ yeşil soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
1/2demet nane
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı sumak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(acı olarak da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz

KISIRIN PÜF NOKTASI NEDİR?

Bulguru yeşil soğanla birlikte güzelce yoğurmak kısırınızı daha lezzetli bir hale getirecektir. Soğanları öncesinde kavurmak ise kısırınızın tadına tat katar. Bulgur hafif ılıdıktan sonra malzemeleri eklemeye başlayın. Aksi takdirde içerisine konan yeşillikler sönecektir. Dilerseniz biber salçası yerine domates salçası kullanabilir, kısırın içerisine salatalık ya da incecik doğranmış marul da ilave edebilirsiniz.

TAM ÖLÇÜLÜ KISIR TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin ve geniş bir kabın içerisine ince bulguru aktarın. Üzerine sıcak suyu gezdirin ve karıştırın. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.

Domateslerin çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeksiz bir şekilde minik minik doğrayın. Tüm yeşillikleri incecik kıyın.

Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış kırmızı soğanı, zeytinyağı ve salça ile birlikte güzelce kavurun. Soğumaya bırakın.

Şişip suyunu çeken ve sıcağını atan bulgurların üzerine incecik doğranmış yeşil soğanları  ekleyerek güzelce yoğurmaya başlayın. Oda sıcaklığına gelen salçalı karışımı da ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika tüm soğanların lezzeti ve salça bulgura geçene kadar yoğurun.

Ardından içerisine yeşillikleri, nar ekşisi, limon suyu ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın.Son olarak domatesleri ve tuzunu ilave ederek karıştırın ve servis edin.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Tam ölçülü kısır tarifi ile sofralarınıza lezzet katmaya ne dersiniz? Pratik yapımı ve mükemmel tadıyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, kısırın lezzetini 10 kat artıracak. Tarifimizi adım adım takip ederek, misafirlerinize ve sevdiklerinize enfes bir kısır sunabilirsiniz. Afiyet olsun!