Sütlü irmik tatlısının yepyeni bir versiyonunu denemeye ne dersiniz? Portakal jölesi ve kakaolu bisküvi ile harika bir tatlı ortaya çıkaran bu tarifi kaçırmayın.

Portakal jöleli sütlü irmik tatlısı, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Bu tatlıyı yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizin için derledik.

Portakal jöleli sütlü irmik tatlısı, hem kolay hem de lezzetli bir tatlı seçeneği. Bu tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri ve adım adım anlatımını haberimizde bulabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Malzeme Listesi

İrmik Tatlısı için:

1 litre Pınar Süt
160 g toz şeker
140 g irmik
1 paket vanilya
125 g kakaolu bisküvi
Portakal Jölesi için:
300 ml taze portakal suyu
10 g toz şeker
15 g nişasta

Nasıl Yapılır?

Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın. Toz şeker ve irmiği ilave edin. Ardından, kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Devamında, ocaktan alıp vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.

Tatlının yarısını ıslattığınız bor cama dökün. Ardından, üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine döküp, yayın.

İrmik tatlısı oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.

Portakal Jölesi için; portakal suyu, toz şeker ve nişastayı sos tenceresine alıp, kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra, ılındıktan sonra, dolaptan aldığınız tatlının üzerine dökün ve spatula ile düzeltin. Devamında, tekrar buzdolabına koyup, 2 saat kadar bekletin.

Hazır olan portakal jöleli sütlü irmik tatlısını mutlaka soğuk olarak servis yapın. Son olarak, üzerine Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi veya tarçın serpebilir. Taze meyve dilimleriyle de süsleyerek servis edebilirsiniz.