Rus mutfağının geleneksel tatlısı Medovik, bol bal ve krema ile zenginleştirilmiş bir pasta. Bu rehberle, bu eşsiz tatlıyı adım adım evinizde yapabilir, tatlı yedikten sonra 'bir dilim daha' demenizi sağlayacak bir lezzete sahip olabilirsiniz.

Medovik Pasta yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay. Bu basit ve açıklayıcı rehberle, Rusya'nın bu ünlü tatlısını mutfakta ustalıkla hazırlayabilirsiniz. İşte Medovik Pasta yapmanın tüm sırları...

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olan Medovik, kat kat lezzeti ve hafif dokusu ile dikkat çeker. Rus mutfağının bu klasik tatlısını evde denemeye hazır mısınız?

MALZEMELER

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

İşte karşınızda Rusya'nın gururu Medovik Pasta! Bu tarif, evde tatlı yapmayı seven herkes için mükemmel bir seçenek sunuyor. Kat kat bisküviler ve krema ile zenginleştirilmiş bu pasta, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Hazırladığınız Medovik Pastayı sevdiklerinizle paylaşarak onları da bu eşsiz lezzetle tanıştırın. Afiyet olsun!