Tatlı severler, bu tarif tam size göre! Limonun asidik notalarıyla etimeğin çıtır dokusunu birleştiren limonlu etimek tatlısı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Bu özel tarifi keşfetmeye hazır olun.

Limon ve etimeğin mükemmel uyumuyla dikkat çeken bu tatlı, her lokmada size ferahlık vaad ediyor. Şimdiye kadar denediğiniz tatlılardan farklı bir deneyim sunan limonlu etimek tatlısı ile tanışmaya ne dersiniz?

Ferah ve hafif bir tatlı arayışındaysanız, limonlu etimek tatlısı mükemmel bir tercih. Bu tarif, limonun tazeleyici lezzetini etimeğin çıtır dokusuyla birleştiriyor ve ortaya çıkardığı sonuç, gerçek bir lezzet şöleni!

Limonlu Etimek Tatlısı Tarifi için Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek

şerbet için;

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

muhallebi için;

1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

limonlu sos için;

2 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk katmak için, isteğe bağlı)

Böreğin en lezzetli ve ekonomik hali: Çıtır çıtır Tepsi Böreği tarifi Böreğin en lezzetli ve ekonomik hali: Çıtır çıtır Tepsi Böreği tarifi

Limonlu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve şekeri uygun bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15 dakika daha pişirip altını kapatarak soğumasını bekleyin.
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. Şerbet ılınınca etimeklerin üzerine dökün.
Muhallebi için, tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alıp kaynayınca altını kapatın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Şerbeti çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Soğuması için bekletin.
Limonlu sos için, tüm malzemeleri uygun bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Soğuyan muhallebinin üzerine limonlu sosu döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyip isteğe bağlı olarak süsleyerek servis yapın.

Limonlu etimek tatlısı, yaz mevsimine mükemmel uyum sağlayan, ferah ve hafif bir lezzet sunuyor. Limonun serinletici etkisiyle birlikte etimeğin çıtır dokusu, bu tatlıyı özel günlerinizde veya sıcak bir yaz akşamında ideal bir seçim haline getiriyor. Kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için bu benzersiz tatlı tarifini mutlaka deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi