Çay saatleriniz için eşsiz bir tatlı arayışındaysanız, Kardelen tatlısı tam size göre! Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, malzemelerin mükemmel uyumuyla sofralarınıza renk katacak. Evde lezzetli atıştırmalıklar yapmanın sırrını keşfedin.

Lezzetli bir tatlı yapmanın en kolay yollarından biri olan Kardelen tatlısı tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Beyaz çikolata ve Antep fıstığının eşsiz uyumu, bu tatlıyı vazgeçilmez kılacak. Küçük, kolay ve kesinlikle lezzetli bu tarifle, evdeki herkesi tatlı bir sürprizle şımartın.

Küçük ama etkileyici lezzetleri keşfedin: Kardelen tatlısı, tatlı severlerin yeni gözdesi olmaya hazır. Bu tarif, tazeliğini günlerce koruyan ve ağızda eriyen lezzetler vaat ediyor. Adım adım lezzetli atıştırmalıklar yapmanın yolunu takip edin ve mutfakta minik mucizeler yaratın.

Kardelen tatlısı tarifi

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Kreması için;

Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

TARİF

Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.
Her yerine yayıldığından emin olduğunuz keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Sürenin sonunda keki fırından alın ve soğuması için bekletin.
Tencerenin içine süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra ocağı kaptın ve muhallebinin soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığınız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Kekinizi ıslatmak için bir kaba aldığınız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştırın.
Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
Keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirin.
Önceden hazırladığınız sütün yarısı ile kekin her yerini ıslatın.
Ardından muhallebinizin yarısını kekin üzerine boşaltın.
Daha sonra muhallebiyi güzelce yayın.
Bütün işlem bittikten sonra muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.
Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan sütle diğer kekin yüzünü güzelce ıslatın.
Tatlı daha sonra 1-2 saat buzdolabında dinlemeye bırakın.
Servis edeceğiniz zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz

Kardelen tatlısı tarifiyle, evde tatlı yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olabileceğini gösterdik. Bu lezzetli tatlı, özel günlerinizde ya da günlük çay saatlerinizde sofralarınıza şıklık ve tat katacak. Beyaz çikolata ve Antep fıstığının mükemmel harmonisiyle hazırlanan bu tatlıyı deneyin ve lezzetli anların tadını çıkarın. Her lokmasında mutluluk bulacağınız Kardelen tatlısı, tatlı yemekten keyif alan herkesin favorisi olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun!