Kaşık tatlısı, pratikliği ve enfes lezzetiyle bilinen, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu basit ve hızlı tarif, çayınız demlenene kadar hazır olacak ve sohbetlerinize tatlı bir eşlikçi olacak.

Eğer çay saatleriniz için hem hızlı hem de lezzetli bir tatlı arayışı içindeyseniz, kaşık tatlısı mükemmel bir seçim. Sadece birkaç malzeme ve kısa bir süre içinde hazırlayabileceğiniz bu tatlı, herkesi memnun edecek.

Çayınızın yanına ne iyi gider diye düşünüyorsanız, kaşık tatlısı ile tanışmaya ne dersiniz? Bu rehberimizde, adım adım enfes bir kaşık tatlısı yapmanız için gereken tüm detayları bulacaksınız. Hazırlamaya hemen başlayın!

KAŞIK TATLISI TARİFİ

Malzemeler

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya

Supanglesi için:

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

Hazırlanışı

Kaşık Tatlısı'nı hazırlamaya muhallebisinden başlayın. Tencereye tereyağını ekleyerek iyice eritin.

Yağ eridikten sonra üzerine unu ekleyin ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.

Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırın.

Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştırın.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebinizi ocaktan alın ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın.

Borcamınızın tabanını ıslatın ve hazırladığınız muhallebiyi borcama boşaltarak soğumaya bırakın.

Çikolatalı katman için; tencereye sütü alın. Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın.

Ocağa kapatın ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle çırpın.

Hazır olan çikolatalı sosunu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltın ve eşit bir şekilde yayın.

Oda sıcaklığına gelen tatlınızı buzdolabına kaldırın ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.

Dolaptan aldığınız kaşık tatlınızın üzerine kakao serpin ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Bu tatlı tarifiyle, çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Hazırlaması kolay ve lezzetiyle damağınızı şenlendirecek kaşık tatlısı, herkes tarafından sevilecek ve sıklıkla tercih edilecek. Şimdi bu basit adımları takip ederek, mükemmel tatlıyı hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz!