Gelin Tatlısı, adıyla ve lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu geleneksel tatlıya adım adım ulaşacaksınız. Misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun!

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Gelin Tatlısı, her lokmada sizi büyüleyecek. Bu pratik ve detaylı tarifimizle, tatlı yapmanın püf noktalarını keşfedin ve lezzetli anların keyfini çıkarın.

Tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Ev yapımı Gelin Tatlısı ile sofralarınızı şenlendirin. Bu basit ve açıklayıcı tarifle, tatlı yapmanın inceliklerini öğrenecek ve herkesi tatlı bir yolculuğa çıkaracaksınız.

Gelin tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Hindistan cevizi

TARİF

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...

Püf noktası:

Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

İşte karşınızda, adı kadar özel ve lezzetli Gelin Tatlısı. Bu tarifle, geleneksel Türk tatlılarını evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir gece beklettiğinizde daha da lezzetlenecek olan bu tatlı, misafirlerinizle paylaşmak için mükemmel bir seçenek. Şimdiden afiyet olsun!