Tatlı krizlerinize çözüm olacak pratik bir tarif mi arıyorsunuz? Kolay Şıllık tatlısı tam size göre! Şerbetli tatlı sevenler için harika bir seçenek olan bu tatlıyı yapmak için gerekli malzemeleri ve adım adım tarifini sizler için hazırladık.

Şıllık tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damaklarda iz bırakan bir tatlıdır. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tatlı, ceviz ve fıstık ile zenginleşiyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz Şıllık tatlısı tarifi.

Tatlı severler için harika bir tarifle karşınızdayız. Şıllık tatlısı, şerbetli ve cevizli yapısıyla hem göze hem de damağa hitap ediyor. Bu pratik ve lezzetli tatlıyı evde kolayca hazırlayabilmeniz için gerekli tüm adımları sizler için derledik.

MALZEMELER

Krep için;

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

Diğer malzemeler;

Ceviz
Fıstık

TARİF

Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır.

Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz Şıllık tatlısı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Ceviz ve fıstığın şerbetle buluştuğu bu lezzeti misafirlerinize sunarak onları şaşırtabilirsiniz. Deneyin ve tatlı keyfini doruklarda yaşayın. Afiyet olsun!