Patatesli börek, hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek olarak mutfakların vazgeçilmezi. Eğer siz de evinizde çıtır çıtır patatesli börek yapmak istiyorsanız, işte size basit ve lezzetli bir tarif. Gelin, patatesli böreğin püf noktalarını birlikte keşfedelim.

Patatesli börek, çay saatlerinin ve kahvaltıların olmazsa olmazı. Peki, bu lezzetli böreği evde nasıl yapabilirsiniz? İşte patatesli börek yapımının püf noktalarını içeren kolay ve lezzetli bir tarif.

Herkesin sevdiği patatesli böreği evde yapmak artık çok kolay. Bu basit tarifle, dışı çıtır içi yumuşak mükemmel patatesli börekleri siz de yapabilirsiniz. İşte adım adım patatesli börek tarifi ve yapılışı.

Patatesli Börek Malzemeleri

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Patatesli börek için:

2 adet yufka
5 adet orta boy patates
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam toz kırmızı biber

Börek sosu için:

2,5 yemek kaşığı kadar yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı su
1 paket kabartma tozu

Üstü için:

1 çay bardağı süt
Çörek otu veya susam

Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Patatesli börek yapılışı için öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım. Ardından bir kabın içerisine rendeleyelim.
Rendelenen patatesleri avucunuza alarak iyice sıkın ve patateslerin suyunun çıkmasını sağlayalım.
Suyunu sıkmış olduğumuz patateslerin içerisine baharatları ekleyelim.
İyice karıştıralım, artık iç harcınız hazır.
Börek için sos hazırlamaya başlayalım.
Bir kabın içerisine sos için gerekli olan; yoğurt, sıvı yağ, tuz, su, kabartma tozunu kabımıza ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Yufkamızı tezgâha güzelce yayalım. Her bir yufkayı 8’e bölelim. Ardından fırça yardımıyla börek sosunu yufkaların üzerine sürelim.
Hazırladığımız patatesli harcı yufkaların üzerine güzelce yerleştirelim.
Yufkamızı rulo şeklinde yuvarlayalım. Ardından gül böreği şekil vermek için içe doğru kıvıralım.
Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız börekleri tek tek koyalım.
Tüm yufkaların bitmesinin ardından kalan börek sosunun içerisine süt koyalım ve karıştıralım.
Böreklerin üzerine bu sosu fırça yardımıyla sürelim. Üzerine çörek otu veya susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Patatesli böreklerimizi 30 dakika pişirelim.
Börekler piştikten sonra ılık olarak servis edelim.
Patatesli böreğiniz hazır.

Patatesli börek, lezzetli ve pratik bir tarif arayanların favorisi. Bu tarif ile siz de mutfakta harikalar yaratabilir, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Tarifin püf noktalarını takip ederek, herkesin bayılacağı çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz. Üstelik patatesli börek, her öğün rahatlıkla tüketilebilir ve çeşitli etkinliklerde sunulabilir. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu lezzetli böreklerle sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!