Lezzetiyle mest eden kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Evde kolayca yapabileceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinize ve kahve molalarınıza tat katacak. Hemen tarifimize göz atın ve bu lezzeti deneyin.

Çayın yanında enfes bir tat arıyorsanız, kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi tam size göre. Pratik yapımı ve harika lezzetiyle bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak. Adım adım anlatımla bu lezzeti siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.

Evde hazırlayabileceğiniz en lezzetli kurabiye tariflerinden biri olan kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinizde misafirlerinize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz bu enfes lezzeti hemen deneyin. İşte tarifimiz.

MALZEMELER

Hamuru için:

4 su bardağı un
¾ su bardağı toz şeker
¾ çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

Elmalı iç harcı için:

4 adet kırmızı elma(rendelenmiş)
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz içi

TARİF

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alın.
Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirin. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için bir kasede limon suyu ve karbonatı karıştırın. Derin bir kâsede, tereyağı sıvı yağ, yogurt, toz şeker ve limonlu karbonat karışımını birleştirin.
Unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın. Bu hamuru tezgahta güzelce açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!

Kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet katabilirsiniz. Kolay ve pratik yapımı sayesinde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayın. Afiyet olsun!