Sadece birkaç malzeme ile evde katmer yapmaya ne dersiniz? Bu detaylı ve kolay tarif, ev yapımı katmerin püf noktalarını adım adım sizlerle paylaşıyor.

Mutfakta yeni lezzetler arayanlar için harika bir öneri: El açması yumuşacık katmer! Bu tarifle, kendi katmerinizi kolayca yapabilir, sabah kahvaltılarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Katmer yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte, evde kolayca yapabileceğiniz yumuşacık katmer tarifi. Bu tarif, herkesin becerebileceği basit adımlarla dolu.

Yumuşacık Katmer Tarifi

Malzemeler

1 ,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
6 + 2 yemek kaşığı un (kontrollü unun kalitesine ve bardak ayarına göre değişir)

Arasına sürmek için;

200 gram tereyağı

Katmer Tarifi

Yoğurma kabınızın içine ılık suyu, ılık sütü koyunuz.
Unu ,tuzu ve kabartma tozunu ekleyiniz ununu kontrollü bir şekilde koyunuz elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
8 bezeye ayırınız.
Hamurun kendini salması ve rahat açabilmek için bezelerin üstünü kapatıp 10 – 15 dakika kadar dinlendiriniz.
Bezelerin her birini teker teker açabildiğiniz kadar açınız.
Her tarafına gelecek şekilde eritilmiş tereyağı sürünüz.
Resimde görüldüğü şekilde önce bir tarafını ortaya doğru katlayınız ,sonra diğer tarafını üstüne gelecek şekilde katlayınız, tekrar tereyağı sürünüz ve 3 defa katlayınız.
Hepsine aynı işlemi yapınız üzerine bir bez örtünüz.
10 dakika kadar bekletiniz daha sonra hamurları tek tek elinizle hafif üstüne bastırarak açınız merdaneye gerek kalmadan çok kolay açılıyor.
Tavayı hafif yağlayınız ve orta ateşte çevire çevire pişiriniz.

Evde yumuşacık katmer yapmak artık çok kolay! Bu basit ve lezzetli tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir hobiye dönüştürebilirsiniz. Kahvaltılarınızı taçlandıracak bu katmer, tüm aile bireylerinin beğenisini toplayacak. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa çıkın. Afiyet olsun!