Sıradan kahvaltılardan sıkıldıysanız ve sofranıza yeni bir tat katmak istiyorsanız, krep börek tam size göre! Bu basit ve lezzetli tarif ile kahvaltılarınız artık daha renkli ve lezzetli geçecek.

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tüm ailenin bayılacağı bir kahvaltılık arıyorsanız, işte aradığınız tarif: Krep börek! Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, ağzınıza layık bir tarif arıyorsanız, krep börek sizin için biçilmiş kaftan. Bu tarif, evde bulunan basit malzemelerle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet sunuyor.

Krep Börek Tarifi

Malzemeler

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir

Krep börek tarifi ile kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve pratik! Bu kolay tarif sayesinde, minimal malzeme ve az bir zaman ayırarak, tüm aileyi mutlu edecek doyurucu bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve kahvaltı sofralarınızı bu eşsiz lezzetle taçlandırın. Şimdiden afiyet olsun!