Cevizli kabak tarator, zengin içeriği ve kolay yapılışı ile mutfaklarda yeni bir soluk getiriyor. Kabak ve cevizin muhteşem uyumu, bu tarifi yaz aylarının vazgeçilmezi yapıyor. İşte adım adım cevizli kabak tarator yapımı.

Evinizde kısa sürede hazırlayabileceğiniz cevizli kabak tarator tarifi, meze sofralarınızı zenginleştirecek. Sağlıklı ve lezzetli bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Detaylar haberimizde.

Kabak ve cevizin eşsiz buluşması olan cevizli kabak tarator, hem lezzeti hem de sağlık dolu içeriğiyle dikkat çekiyor. Bu enfes tarifi deneyerek kahvaltılarınıza ve 5 çayı sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz.

Cevizli Kabak Tarator Tarifi

Malzemeler

6 adet kabak
Yarım su bardağı ceviz içi
3 diş sarımsak
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Bir tutam dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Cevizli Kabak Tarator Nasıl Yapılır?

Kabak taratorumuz için öncelikle kabakları soyup uçlarını temizliyoruz ve rendeliyoruz.

Rendelediğimiz kabakları zeytinyağın da kapağı kapalı tencerede kendi suyuyla kavuruyoruz suyunu çektikten sonra altını kapatıp kabağı soğuması için kenara alıyoruz.

Kabak soğuduktan sonra içerisine 3 diş sarımsağı rendeleyip ekliyoruz dereotunu ince kıyıp ekliyoruz.

Şeflerin gizli tarifi: Fırında Makarna nasıl yapılır? Şeflerin gizli tarifi: Fırında Makarna nasıl yapılır?

Cevizi doğrayıp ekliyoruz .Tuzunu da ilave edip karıştırıyoruz .Ardından mayonez ve yoğurdu da ekleyip karıştırıp buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.

Cevizli kabak tarator, lezzetli malzemelerin harmanlandığı, yapımı pratik ve sağlıklı bir meze olarak sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Bu tarif ile kabakların ve cevizin sağlık dolu lezzetini keşfedebilir, misafirlerinize ve ailenize farklı bir tat sunabilirsiniz. Kahvaltılardan özel davetlere kadar her zaman tercih edebileceğiniz cevizli kabak tarator, lezzeti ve kolaylığıyla favori tarifleriniz arasında yerini alacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi