Krep börek, kahvaltı sofralarınızı ve ikindi çaylarınızı şenlendirecek muhteşem bir tarif. Kaşarın eriyip krepin lezzetiyle birleştiği bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif arıyorsanız, krep börek tam size göre. İşte malzemeler ve yapılışı.

Lezzetli bir başlangıç için mükemmel bir seçenek olan krep börek, tüm aile üyelerini mutlu edecek. Bu pratik tarifle krep böreği hemen deneyin.

Krep Börek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir. 

Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi Pastanede bile böylesi yok: Lezzetiyle büyüleyen Ekler tarifi

Krep börek tarifi ile sofralarınıza farklı ve lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Kaşar peynirinin krep hamuru ile mükemmel uyumu, bu tarifi özel günlerde ve günlük kahvaltılarda vazgeçilmez yapacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi