Dünya mutfağının gizli kahramanı Medovik, sade malzemelerle nasıl lezzet şölenine dönüşür? Bu ev yapımı tarifle, herkesin favorisi olacak!

Medovik pasta, Rus mutfağının en meşhur tatlılarından biri. Bol bal ve krema ile hazırlanan bu pasta, her lokmada ağızda eriyor. İşte adım adım Medovik tarifi...

Lezzetli bir pasta yapmanın sırlarını merak ediyor musunuz? Rusya'nın geleneksel tatlısı Medovik, hem göze hem de damağa hitap eden bir seçenek. İşte baştan sona Medovik yapımı...

MALZEMELER

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Bisküvisi için;

3 yumurta,
100 g tereyağ,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı bal,
1,5 çay kaşığı karbonat.

Kreması için;

300 ml krema,
200 g süzme yoğurt,
3/4 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı bal.

Kaplamak için;

1 su bardağı ceviz,
Bisküvi kenarları.

TARİF

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın,
Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın,
Köpürene kadar karıştırarak pişirin,
Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın,
İçine erimiş tereyağ ve bal+karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin,
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın,
Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölün,
Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm'lik bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin,
Fırından çıkarıp kenara alın,
Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın,
Bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın,
Şekeri ekleyip katılaşana kadar çırpın,
Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın,
Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin,
Bisküvilerden birini servis tabağına alın,
Üzerine krema sürün,
Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin,
En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın,
Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin,
Pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Medovik pasta, tatlı dünyasında eşsiz bir yere sahip. Rusya'nın bu geleneksel tatlısını evinizde denemek için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Her dilimiyle sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak olan Medovik, eminim ki sofralarınızın yeni favorisi olacak. Şimdi sıra sizde, bu harika tarifi deneyin ve tatlı anılarınıza bir yenisini ekleyin. Afiyet olsun!