Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın Bu kek kabına sığmıyor! Süt yerine bu malzemeyi kullanarak harikalar yaratın

Geleneksel tatların modern mutfaklara yolculuğunda bugünkü durağımız: Orijinal Kavala Kurabiyesi. Bu özel tarif ile siz de evde lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!

Orijinal Kavala Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağı (yumuşamış)
1,5 su bardağı çiğ badem
1,5 su bardağı un (kavurmak için)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Bulamak için

Bolca pudra şekeri

Orijinal Kavala Kurabiyesi Tarifi

Bademler bıçakla ince ince kıyılıp tavada 2 dakika sotelenip, 1,5 su bardağı un bademlerin üzerine eklenip, kısık ateşte unun kokusu çıkıp, rengi dönünceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulup ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamuru için; yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılıp yumurta eklenip tekrar karıştırılır.
Kavurup soğuttuğumuz bademli un karışımını yoğurma kabına döküp vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Son olarak kontrollü un eklenerek hamur yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamurdan bir beze kopartıp tezgaha alınıp silindir şekli verilerek çok ince olmayacak şekilde üzeri hafif bastırılarak kenarları düzleştirilip çay bardağıyla ay şekli çıkartılır.
Tüm hamur aynı şekilde hazırlanıp hamurdan ay şekli çıkartılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Soğuyunca bolca pudra şekerine bulanır.

İşte karşınızda, adım adım Kavala Kurabiyesi tarifi! Bu özel ve lezzetli tarif ile ev yapımı tatlıların keyfini çıkarın. Bademli, yumuşak dokusu ve unutulmaz lezzetiyle Kavala Kurabiyesi, sevdiklerinizi kesinlikle şımartacak. Deneyen herkesin bayıldığı bu tarif ile siz de mutfakta unutulmaz anlar yaratın. Şimdiden afiyet olsun ve mutfağınızda harikalar yaratmaya devam edin! Afiyet olsun...