MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Fırından çıkar çıkmaz kapış kapış giden, deneyenlerin favorisi olan bu çıtır simit tarifi, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem kolay hem leziz bu tarifi kaçırmayın.

Simit, Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Peki, fırından daha lezzetli, ev yapımı çıtır simitleri kendi mutfağınızda yapabileceğinizi söylesek? İşte karşınızda kolay ve lezzetli simit tarifi.

Evde çıtır çıtır simit yapmanın sırları bu tarifte gizli. Hem pratik hem de lezzetli bu simit tarifiyle, sabah kahvaltılarınıza farklı bir tat katmaya ne dersiniz?

Çıtır Simit Tarifi

Malzemeler;

Su Bardağı Ölçüsü 200 ml

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı un

Simitleri Bulamak İçin;

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
Kavrulmuş susam

Çıtır Simit Nasıl Yapılır

Uygun bir yoğurma kabına su, süt, maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Üzerine kontrollü bir şekilde elenmiş un, tereyağı ve tuz ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletelim.

Mayalanan hamurun havasını alalım ve 12 eşit bezeye bölelim.

Bezeleri silindir şeklinde yuvarlayıp uzatalım ve iki ucu birleştirip büzerek şekil verelim.

Şekil verdiğimiz simitleri önce pekmezli su karışımına sonra susama bulayalım.

Susama buladığımız simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletelim.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, fırından çıkmış gibi lezzetli ve çıtır çıtır simitler yapabileceğiniz bu tarif, deneyen herkesin favorisi olacak. Evde çıtır simit yapmanın püf noktalarını keşfedin ve sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapın. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!