Çay saatleriniz artık daha da özel olacak! Bu basit ama etkili sütlü kurabiye tarifi ile misafirlerinizi ve ailenizi şımartın. İşte, pratik adımlarla sütlü kurabiye yapmanın yolu.

Tatlı krizlerinin yeni kahramanı: Sütlü kurabiye. Bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmak için profesyonel bir aşçı olmanıza gerek yok. Tüm malzemeleri ve adımları burada bulabilirsiniz.

Hızlı, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık mı arıyorsunuz? İşte, çayın yanına mükemmel eşlik edecek, ağızda eriyen sütlü kurabiye tarifimiz. Tüm püf noktalarıyla birlikte...

Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

 Sütlü Kurabiye Yapmak İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler:

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Ve işte karşınızda, sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz, ağzınızda eriyen sütlü kurabiyeler! Bu tarif, hem çocuklar hem de yetişkinler için mükemmel bir seçim. Çay saatleriniz, kahve molalarınız veya ani tatlı ihtiyaçlarınız için ideal. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!