Ev yapımı poğaçanın tadı bir başkadır. İşte size adım adım takip edebileceğiniz, garantili kıyır ve mayasız mini peynirli poğaça tarifi. Hazırlaması kolay, tadı damağınızda kalacak!

Misafirlerinize sunabileceğiniz, ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, bu kıyır mayasız peynirli poğaça tarifi tam size göre. Kahvaltılarda ve çay yanında ikram edebileceğiniz bu tarifi hemen deneyin!

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Kıyır kıyır bir poğaça, herkesin sevdiği bir lezzettir. Bu mayasız ve peynirli poğaça tarifi ile evinizde kolayca harikalar yaratabilirsiniz. İşte size adım adım kolay poğaça yapımı!

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler

250 gram margarin/ tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta ( bir sarısı ayrılacak )
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
5,5 ,6 bardağı un ( kontrollü)

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

Un dışında tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip, yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp, elimizle bastırarak hafif açalım ortasına peynir ekleyip, kapatalım ve tepsiye dizelim.
Önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim, poğaçaların ortasına çizik atalım susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım, pişen poğaçaları fırından çıkaralım ve servise hazır

Evde yapılan kıyır mayasız mini peynirli poğaçalar, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, hem çay saatlerinizi renklendirecek hem de misafirlerinizi memnun edecek enfes poğaçalar yapabilirsiniz. Tarifimizi denediğinizde, ev yapımı poğaçanın lezzetinin ve kolaylığının tadını çıkaracaksınız. Şimdiden afiyet olsun!