Kahvaltının yıldızı pişiyi evde yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Yağ çekmeyen puf puf kabaran pişiler ile ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtın.

Yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi tarifi ile evde mükemmel pişiler yapın! İşte adım adım pişi tarifi ve malzeme listesi

Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi

Malzemeler

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket instant maya
4 su bardağı un
1 buçuk çay kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kadar çörek otu
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)

Kızartmak için;

Bolca sıvı yağ

Asla Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Pişi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabımızın içine ılık süt, ılık su, instant maya ve şekerimizi alalım ve çırpıcıyla karıştıralım.
Daha sonra unumuzu eleyerek bir miktar ekleyip çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim. Unu ekledikten sonra tuzunu ekleyip tekrar karıştıralım.
Hamur biraz yoğunlaşınca elimizle yoğurmaya devam edelim. Ekstra un eklemeyelim. Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
Elimizi temizledikten sonra çörek otunu ekleyip tekrar karıştıralım.
En son elimiz yapışmaması için bir miktar sıvı yağ ekleyelim ve hamuru toparlayalım. Üzerini streçleyip en az 40-60 dakika arası mayalandıralım.
Mayalanan hamurumuzu hafifçe toparlayalım. Elimizi yağlayalım ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağladığımız bir tepsinin üzerine aralıklı bir şekilde yerleştirelim.
Tavamıza bolca sıvı yağımızı ekleyelim. İlk yaptığımız bezeden başlayarak elimizi yağlayarak ortasına delik açalım ve genişletelim. Hafiften kenarlarını çok ince olmayacak şekilde elimizle bastıralım.
Pişimizi ısıttığımız yapımızın içine alalım. Ocağımız orta ateşten biraz daha kısık olacak. Çok kısık ya da çok harlı olmasın.
Pişimizin alt kısmı pişerken kaşıkla üst kısmına da ısınan yağımızdan döküyoruz. Bu pişimizin daha güzel kabarmasını ve içinin daha iyi pişmesini sağlayacak.
Pişimizin diğer tarafınıda pişirip tavadan alalım. Peçete sermiş olduğumuz tabağımıza alalım.