Tatlı krizine son verecek lezzetli bir tarif arıyorsanız, trileçe tam size göre. Kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile evde pastane tadında trileçe hazırlayabilirsiniz. Adım adım anlatımla trileçe tarifimizi keşfedin.

Lezzeti ve dokusuyla herkesin beğenisini kazanan trileçe, evde yapabileceğiniz en özel tatlılardan biri. Bu tarif ile pastane usulü trileçe yaparak sevdiklerinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz. İşte detaylı trileçe tarifi.

Kendi mutfağınızda pastane lezzetini yakalamak artık çok kolay. Bu trileçe tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir tatlı hazırlayarak, tatlı krizlerine son verebilirsiniz. İşte adım adım trileçe yapımı.

MALZEMELER

Keki için Malzemeler
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

TARİF

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.

Not:

Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.

Lezzetiyle herkesi mest edecek trileçe tarifimiz ile evde pastane kalitesinde tatlılar yapabilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu trileçe, hem misafirlerinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Tatlı krizlerine son vermek için bu harika tarifi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!