Çay saatlerinize renk ve lezzet katacak bir tatlı arıyorsanız, çilekli tartolet tarifi tam size göre. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olan bu tarifle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte, çilekli tartolet tarifi ve malzemeleri.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

TARTOLET TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Tartolet hamuru için:

2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin

Üzeri için:
1çay bardağı yaban mersini
5-6 adet çilek

TARTOLET TARİFİ NASIL YAPILIR?
Hamur için un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını karıştırın.

Yumurtayı da ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Kreması için, tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyin.

Dinlenen hamuru tartolet kalıbınıza göre eşit parçalara bölün. Her parçayı hafif açtırın. Yağlanmış kalıplara yerleştirin.

Fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. Ortasına çatalla delikler açın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembelişinceye kadar pişirin. Pişen tartoletleri kalıptan çıkarın. Kremayı sıkma poşetine alın.

Tartoletlerin için istediğiniz şekilde sıkın. Üzerinide meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun.

TARTOLET TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Süslemede arzu ettiğiniz meyveleri kullanabilir, arzuya göre üzerlerine tart jölesi sürebilirsiniz.

Çilekli tartolet tarifi ile çay saatlerinize ve misafir sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizin favorisi olacak. Tarifimizi denedikten sonra yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!