MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Evinizde kısa sürede lezzet harikaları yaratmaya hazır olun. Hazır yufka kullanarak hazırlayacağınız bu çıtır börek tarifi ile misafirlerinizi etkileyeceksiniz. İşte adım adım yol haritası!

Hızlı, kolay ve muhteşem lezzetli bir börek yapmaya ne dersiniz? Hazır yufkadan yapılan bu börekler, misafirlerinizi pastane lezzetindeki böreklerle şımartacak.

Zamanınız mı kısıtlı ama lezzetten ödün vermek istemiyor musunuz? Bu çıtır börek tarifi ile hazır yufka harikalar yaratmanızı sağlayacak. Hem pratik hem de nefis bir lezzet sizi bekliyor!

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Çıtır börek tarifi ile misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatabilir, evinizde kısa sürede lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Hazır yufka kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu börek, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de lezzetiyle herkesi etkiler. Deneyin ve lezzetli sonuçların keyfini çıkarın. Mutfağınızda harikalar yaratmaya devam edin!