Ani misafirler artık problem değil! Buzluk kurabiyesi tarifi ile her daim lezzetli ikramlara sahip olabilirsiniz. Pratik hazırlık süreci ve muhteşem sonuçlarıyla, bu tarif kısa sürede favorileriniz arasına girecek.

Sürpriz misafirler için mükemmel bir çözüm: Buzluk kurabiyesi. Bu tarif, pratikliği ve lezzeti ile sizi asla yarı yolda bırakmayacak. Önceden hazırlayıp buzlukta saklayabileceğiniz bu kurabiyelerle, misafirlerinize her zaman taze ve nefis ikramlar sunabilirsiniz.

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz buzluk kurabiyesi tarifiyle, ani gelen misafirlerinize lezzetli sürprizler yapın. Bu tarif, pratikliği ve çeşitliliği ile mutfağınızdaki yeni gizli silahınız olacak!

MALZEMELER

250 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)

HAMURLARIN İÇİNE KOYMAK İÇİN;

Küçük bir kase doğranmış ceviz
1 çay kaşığı kakao
Küçük bir kase doğranmış kuru kayısı
1 çay kaşığı zerdeçal (Silme)
Beyaz çikolata
1 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

BUZLUK KURABİYESİNİN YAPILIŞI

Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.

İlk hamura çay kaşığı kakao ve cevizi ilave ediyoruz. İkinci hamura kayısı ve zerdeçalı ekliyoruz. Üçüncü hamura kakao ve iri kıydığımız beyaz çikolatayı ekliyoruz.

Dördüncü hamura da damla çikolataları ekleyip hamurları malzemeler karışana kadar yoğuruyoruz.

Sadece ilk hamurda kakaonun hamura mermer desen vermesi için çok fazla karıştırmayalım.

Hazır olan hamurları streç filme sarıp uzunlamasına şekil veriyoruz. Daha sonra buzluğa kaldırıyoruz.

Hemen pişirecekseniz buzlukta 15 dakika bekletip dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dilediğiniz kadar bekletip daha sonrası için saklayabilirsiniz.

Buzluk kurabiyesi tarifimizle, ani misafirler artık sizin için bir stres kaynağı olmaktan çıkacak. Pratik hazırlığı ve lezzetli sonuçlarıyla bu kurabiyeler, hem sizin hem de misafirlerinizin yüzünü güldürecek. Her zevke uygun çeşitlilik sunan bu tariflerle, evinizde her zaman taze ve lezzetli ikramlarınız olacak. Şimdi bu kolay ve lezzetli kurabiyeleri hazırlayın, misafirleriniz geldiğinde rahat bir nefes alın!