Kaygana yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Yumurtalı ve taze otlu bu lezzet, hem kahvaltılarınızı renklendirecek hem de pratik yapımıyla zaman kazandıracak. Bu tarifi denemek için hemen mutfağa girin ve lezzetli kaygananın tadını çıkarın.

Kahvaltıya özel kaygana tarifi ile güne lezzetli bir başlangıç yapın. İnce kıyılmış taze otlarla zenginleştirilen bu tarif, kolay yapımı ve muhteşem lezzetiyle favoriniz olacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Evde kaygana yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Pratik ve lezzetli bu tarifle, kahvaltılarınız artık daha keyifli olacak. Yumurtalı ve taze otlu kaygana, herkesin beğenisini kazanacak. İşte detaylı yapılışı ve malzemeleri.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Kaygana tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir kahvaltı seçeneği sunuyoruz. Yumurtalı ve taze otlu bu kaygana, pratik yapımı ve nefis tadıyla favoriniz olacak. Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!