Çilekli magnolia, taze çilekler ve krema ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, yazın tadını çıkarın!

Bisküvi, muhallebi ve çileklerin harmanlandığı çilekli magnolia, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım kolay tarifi!

Çilekli magnolia, yaz akşamlarını tatlandırmak için birebir! Bu kolay ve lezzetli tarif ile misafirlerinizin gönlünü fethedin.

ÇİLEKLİ MAGNOLİA MALZEMELERİ

Muhallebisi için;

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya

Arası için;

1,5 paket burçak bisküvi
Çilek

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alıp çırpma teli ile karıştırın. Kıvam koyu bir hal alana dek pişirin. Ardından ocaktan alın va vanilya ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın. Soğumasını beklerken karıştırmayı unutmayın.

Bu esnada bisküvileri rondodan geçirin. Muhallebi soğuyunca içine bir paket krema ekleyin ve mikser ile çırpın. Çilekleri ince dilimler halinde kesin. Ardından kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi koyun. Çilekleri dizin ve üzerine muhallebi ekleyin. Ardından bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edin.

Çilekli magnolia, yaz aylarında serinlemek ve tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamak için ideal bir seçim. Bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı vaat ediyor. Şimdi mutfağa girin ve bu lezzetli tarifi deneyin, yazı daha da tatlandırın!