Kakaolu ıslak kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu basit ve pratik tarif, lezzetli bir tatlı yapmanın en hızlı yolunu sunuyor.

Çikolatalı tatlılar arasında özel bir yere sahip olan ıslak kek, bu tarifle evde çok kolay bir şekilde yapılabilir. İşte adım adım kakaolu ıslak kek yapmanın püf noktaları!

Bir kek düşünün ki, yedikçe yediriyor. İşte bu kakaolu ıslak kek tarifi ile mükemmel lezzet ve dokuya sahip olacaksınız. Üstelik yapımı da oldukça pratik!

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Bu kakaolu ıslak kek tarifi, özel günlerde ve günlük çay saatlerinde tercih edebileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor. Lezzetli ve yumuşacık yapısıyla her dilimde mutluluk vaat ediyor. Umarız bu tarif ile sofralarınızı tatlandırırsınız. Şimdiden afiyet olsun!