Eğer sütlü tatlılara bayılıyorsanız, bu Trileçe tarifi tam size göre. Yumuşacık keki ve tatlı şerbetiyle Trileçe, tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak.

Trileçe yapımı, bazı püf noktaları bilindiği takdirde oldukça basittir. Bu rehberde, Trileçe'nizi mükemmel yapmanız için gereken tüm adımları bulabilirsiniz.

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Trileçe tarifi, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Karamel sosu ve krem şanti ile final yapılan bu lezzetli tatlı, herkesi etkileyecek.

MALZEMELER

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 g sıvı krema

Karamel sosu için;

1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 g sıvı krema

Üzeri için;

1 paket krem şanti

TARİF

Krem şantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
170 derece fırında 10 dakika, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim.
Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım.
Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
Ilımış olan kekimizi ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim.
5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Tam ölçüsünde hazırlanan bu Trileçe tarifi ile tatlı sofralarınıza farklı bir tat katın. Hem görsel olarak çekici hem de lezzet olarak doyurucu olan Trileçe, özel günlerinizde ve günlük tatlı ihtiyacınızda ideal bir seçenek. Şimdi bu tarifi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, herkes bu enfes tatlıya bayılacak!