Şerbetli tatlı denince akıllara gelen zorluklar, hira tatlısı ile birlikte ortadan kalkıyor. Bu pratik ve lezzetli tarifiyle, tatlı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Tokat'ın geleneksel lezzetlerinden olan hira tatlısı, ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri. Bu tarif ile siz de evinizde hira tatlısının tadını çıkarabilirsiniz.

İrmikli tatlıları sevenler için vazgeçilmez bir seçenek olan hira tatlısı, pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkıyor. Bu basit adımları takip ederek siz de harika bir tatlı yapabilirsiniz.

Pratik ve Lezzetli Hira Tatlısı Tarifi

İrmikli tatlı severlerin yeni favorisi: Hira tatlısı! Tokat bölgesinin geleneksel lezzetlerinden biri olan bu tatlı, hem pratik yapımı hem de enfes tadıyla dikkat çekiyor. Şerbetli tatlıların zor ve zaman alıcı olduğu algısını kıran hira tatlısı, kısa sürede hazırlanıp, herkesi hayran bırakacak bir lezzete sahip.

Malzemeler

Hira tatlısı tarifinde kullanılacak malzemeler:

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin

Üstünü Bulamak İçin:

1/2 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

İlk adım olarak, uygun bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırarak ele yapışan bir hamur elde edin.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İrmik serpilmiş geniş bir kaba alın ve her tarafını irmikle kaplanacak şekilde yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar dinlendirin.
Son dokunuş olarak, şerbetini çekip dinlenmiş tatlılarınızı Antep fıstığıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hira tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. Bu tarifi deneyerek, Tokat'ın geleneksel tatlarını sofranıza taşıyabilirsiniz. Şerbetli tatlıların bu özel üyesi, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdiden afiyet olsun!