Süt yok diye krep hayallerinizden vazgeçmeyin! Bu kolay ve lezzetli sütsüz krep tarifi ile kahvaltılarınıza yeni bir tat katın. Hem ekonomik hem de pratik bu tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

Sütün bittiği anlarda bile krep yapmanın keyfini sürdürebilirsiniz. İşte süt olmadan da lezzetli krepler yapabileceğiniz sütsüz krep tarifi. Bu basit tarif ile kahvaltılarınızı zenginleştirin.

Sütü unutun, çünkü bu sütsüz krep tarifi ile kahvaltılarınız daha bir keyifli olacak. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif ile, krep yapmak hiç bu kadar basit olmamıştı. Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek bu tarife bayılacaksınız.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tutam şeker

TARİF

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırmaya devam edin.
Unu üzerine ekleyin ve güzelce çırpın.
Tuz ve şekeri ekleyin çırpmaya devam edin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
Yanmaz yapışmaz düz yüzeyli orta boy bir tavayı hafif yağlayın ve ısıtın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadarını döküp tavayı çevirerek güzelce yayılmasını sağlayın ve bu işlemi hızlı bir biçimde yapmaya özen gösterin.
Bir yüzeyi piştikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer yüzeyini de pişirin. Tüm harca bu işlemi uygulayın.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Süt olmadan da lezzetli krepler yapabileceğinizi gösteren bu sütsüz krep tarifi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katacak. Pratik ve ekonomik bu tarif ile, sabahları daha keyifli ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Artık süt yok diye krep yapamayacağınız günler geride kaldı. Bu tarif ile her sabahı lezzetli bir başlangıçla karşılayın. Afiyet olsun!