İzmir'in bu eşsiz tatlısı, MasterChef'in son bölümünde damakları şenlendirdi. Ancak gerçek İzmir bombasının püf noktaları neler? İşte, herkesin merakla aradığı tarif!

MasterChef'te sunulan İzmir bombası, herkesin evinde denemesi gereken bir tatlı haline geldi. Eğer siz de bu lezzeti evinizde denemek istiyorsanız, işte en özgün tarifiyle İzmir bombası!
 

İZMİR BOMBASI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya
Dolgusu için:
Sürülebilir çikolata

TARİF

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN!