Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Külah pasta, hem pratik hem de şık bir tatlı seçeneği sunuyor. Bu tarifte, klasik pancake hamuru külah şekline bürünüyor ve çileklerle süsleniyor. İster çay saatlerinizde, ister özel günlerinizde bu lezzetli tarifi deneyin.

Çocukların ve yetişkinlerin favorisi olacak külah pasta, sadece birkaç basit malzeme ile hazırlanıyor. Bu tarifle, ev yapımı bir tatlıya yeni bir soluk getirebilir ve sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri (Tepeleme)
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Kreması için;

1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
10 adet çilek (Mevsim meyveleri)

TARİF

Bir kaba yumurtaları kırıp üzerine pudra şekeri ilave edip çırpalım.
Üzerine sütü, yağı, kakao, vanilya, unu ve kabartma tuzu ilave ederek iyice çırpalım.
Daha sonra yapışmaz teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım.
Pancakelerimizin hangi büyüklükte olmasını isterseniz o miktarda tavaya dökelim. Ben bir yemek kaşığı kadar döktüm.
Hamurun üstü göz göz olunca tek tarafı pişince bir spatula yardımı ile tavadan alalım. Elde tutulabilen sıcaklığa gelince ikiye kıvırıp gibi külah şeklinde kenarlarını yarıya kadar tutturalım.
Pancekelerimiz soğuyunca kremşantiyi çırpalım. İçine sıkalım isteğe bağlı üzerini çilek ve fıstıkla servis edelim.

Külah şeklindeki bu eğlenceli ve lezzetli pasta, özellikle çocuklar tarafından çok sevilecek. Çilek ve kremşanti ile zenginleştirilen bu tarif, özel günlerinizi ve tatlı saatlerinizi daha da özel kılacak. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!