Tatlı yapmanın keyfi başka, hele de Şambali tatlısı gibi lezzetli bir tarifle. Bu basit adımları takip ederek, evinizde harikalar yaratabilirsiniz.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı mı arıyorsunuz? Şambali tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden mükemmel bir seçenek.

Şerbetli tatlıların gözdesi olan Şambali, irmikle zenginleştirilen enfes bir tat. İşte adım adım kolay bir Şambali tatlısı tarifi.

Şambali Tatlısı Tarifi

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı

Şerbeti için:

4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Şambali tatlısını yapmak artık çok kolay! Bu tarif ile geleneksel lezzetleri evinize taşıyabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Hatırlatmak isterim ki, en iyi tatlılar sevgi ve özenle hazırlanır. Şimdi mutfağa girme zamanı, şambali tatlısının lezzetli dünyasına adım atın. Afiyet olsun!